Tre tegn på at du bør tilkalde en dyrlæge

tilkald dyrlaege

Som dyreejer kan det være svært at vurdere, hvornår det er passende at tilkalde en dyrlæge. Nedenfor nævner vi tre tegn på, at dit dyr har behov for at blive undersøgt. Det kan i nogle tilfælde være oplagt at tage kontakt til en nærliggende mobil dyrlæge, hvis man vil slippe for at transportere sit kæledyr til klinikken.

1. Manglende appetit og spisebesvær

Hvis dit kæledyr har en manglende appetit eller slet ikke kan spise, bør det være det første tegn på, at der er noget galt. Disse symptomer kan være en indikator for, at der muligvis er tegn på tarmkræft, eller kræft andre steder i kroppen. Hvis du som dyreejer opdager nogle af disse tegn, så bør du straks kontakte en dyrlæge.

Et andet tegn du som dyreejer skal være opmærksomme på er, hvis dit kæledyr har problemer med at synke deres kost. En tommelfingerregel er at være opmærksom på madskålen, og hvorvidt den bliver tømt dagligt, eller om maden bliver liggende over længere tid. Spisebesvær kan skyldes flere ting, blandt andet problemer med tænderne. Der er dog en risiko for, at det kan være kræft i mundhulen, hvilket gør, at en dyrlæge omgående bør kontaktes.

2. Adfærd

Hvis dit kæledyr får en drastisk adfærdsændring, kan det tyde på, at der er noget galt med dyret. Alt afhængig af, hvilken race, der er tale om, reagerer forskellige dyr på forskellige måder, når de bliver syge. Adfærden hos dyret kan variere alt fra at være aggressivt til at opføre sig som om intet foregår. Det kan være en god idé, at sætte sig ind i de generelle tendenser, som en bestemt race kan have. Generelt er det vigtigt, at du har dit dyrs unikke adfærd for øje. Nogle dyr kan udtrykke deres smerte ved at pive eller skrige, mens andre dyr forbliver stille. Derfor skal du som dyreejer selv vurdere, hvorvidt dit dyr har et ændret adfærdsmønster. Hvis dyrets sædvanlige adfærd på nogen måder ændrer sig, bør det være et tegn på, at en dyrlæge skal kontaktes.

3. Fordøjelsesproblemer

Oplever du at dit dyr døjer med diarre eller opkast over længere tid, bør det være et faresignal og du bør tage kontakt til din dyrlæge. Disse symptomer er ofte forbundet med fordøjelses- og maveproblemer. Hvis dit dyr har haft disse symptomer over en længere periode, vil det i nogle tilfælde resultere i et vægttab. Det er vigtigt at holde øje med symptomerne, og kontakte en dyrlæge, før dette sker. Det ville være en fordel at kontakte en mobil dyrlæge, da du dermed kan undgå at transportere et dyr, der i forvejen er utilpas.

Dyrlæge Anett Weber
Gartnervej 21 A
3060 Espergærde
20 70 83 54

Comments are closed.