Tre gode grunde til at melde sig ud af folkekirken

Kan det give mening at melde sig ud af folkekirken? Der er flere grunde til, at det kan være en god idé. Det mener blandt andet Ateistisk Selskab, der netop har lanceret en ny hjemmeside, hvor foreningen vil gøre det nemmere end nogensinde før at melde sig ud, hvis man er medlem af folkekirken. Men hvilke grunde kan der så være til at man skal foretage denne udmelding?

spar penge

Første grund: Spar penge

Som dansker og medlem af folkekirken betaler man en procentdel af sin løn til folkekirken. Det kan variere, hvor meget man skal betale, alt efter hvor man bor, da der er forskel fra kommune til kommune på, hvor meget man skal betale i kirkeskat. I nogle kommuner betaler man næsten halvanden procent af sin indkomst, mens man hos andre betaler under én procent. I gennemsnit betaler man 0,88 procent, og selvom det måske ikke virker af meget, løber det i længden op og bliver i sidste ende et pænt beløb, som man måske kunne have brugt på andre ting.

Anden grund: Hvorfor betale til noget man ikke bruger?

Mange danskere går aldrig i kirke og er reelt set ikke troende, i hvert fald ikke i den kirkelige forstand. Og så giver det måske ikke så meget mening at være medlem af folkekirken.

Tredje grund: Kirke og stat bør adskilles

Hvis man er et af de mennesker, der går ind for en adskillelse af kirke og stat til fordel for et samfund, der er sekulært i navn såvel som i gavn, giver det mening at melde sig ud af kirken. På den måde undgår man at støtte en institution, som man ikke går ind for.

Undersøg hvad en udmeldelse betyder

Inden du melder dig ud, bør du selvfølgelig lige undersøge, om det vil have nogen betydning for dit liv, hvis du melder dig ud af folkekirken. For de fleste mennesker, der ikke er aktive kirkegængere, vil det ikke have nogen betydning, udover at man ikke vil kunne få en kirkelig begravelse. Hvis man gerne vil giftes i en kirke, kræver det blot, at man bliver gift med en person, der er medlem af folkekirken, ellers er det ikke muligt at blive kirkeligt viet af en præst der tilhører folkekirken. Derudover vil det ikke have den store indflydelse på ens liv, for man vil stadig have adgang til kirker i forbindelse med for eksempel bryllupper, begravelser eller barnedåb, hvis man bliver inviteret med til dette.

Udmeldelse

Skærbækvej 68

2610 Rødovre

26 36 77 17

Comments are closed.