Skal kæledyr have tandrensninger?

På samme vis som med mennesker, så har kæledyr også brug for at have en sund mund og raske tænder. Tandpleje er derfor en vigtig del af at have kæledyr, selvom det måske ikke er det første, man tænker på, når man køber et kæledyr. Men det er faktisk ret vigtigt at passe godt på dit kæledyrs tænder. Det skyldes både at det bevare dit kæledyrs trivsel, men også af helbredsmæssige årsager. Dog kan dette være en svær affære at holde dit kæledyrs mund og tænder sunde og raske. Det er for eksempel de færreste hunde og katte, som kan lide at få plejet deres tænder og munde. Når vi som ejere forsøger at pleje vores dyrs mund og tænder med de bedste intentioner, kan det hurtigt blive modtaget dårligt af vores kæledyr.

Kæledyr har behov for tandpleje

Det er faktisk de fleste kæledyr, som har brug for tandpleje. Dette gælder særligt de mindre hunderacer og nogle katterace, da de kan have tilbøjelighed til, faktisk allerede i en tidlig alder, at få et dårligt tandkød og tænder. Desværre findes der tandsygdomme, som kan give dit kæledyr mange problemer, selvom du er god til at pleje dit kæledyrs tænder og mund. Ved disse tilfælde er det nødvendigt at kontakte en dyrlæge i dit nabolag. Det kan være, at du bor i Jylland, så vil en dyrlæge i Århus kunne undersøge dit kæledyr og sikre, at det er raskt. Dyrlægen vil både kigge på dit kæledyrs tænder, mund og tandkød for at undersøge, om dit kæledyr har nogle tandsygdomme, der kræver behandling. Det kan også være en almindelig tandrensning, som vi kender fra vores egen tandbesøg, som din hund eller kat har brug for.

Hvordan ved jeg, om mit kæledyr har brug for et tandeftersyn?

Det kan være svært selv at vurdere, om din hund eller kat har begyndende problemer med sine tænder. Især fordi et kæledyr ikke kan tale og fortælle, at de har smerter. Som ejer er der dog nogle symptomer, du kan være opmærksom på, der kan tyde på at dit kæledyr har problemer med tænderne.

De mest almindelige symptomer er, når dit kæledyr:

  • Har misfarvet tænder og rødt tandkød
  • Lugter ud af munden
  • Savler mere end normalt
  • Er træt og sover mere end normalt
  • Ikke tygger sin mad, men sluger det istedet
  • Har tabt sig – eller spiser mindre end normalt.
  • Har buler eller sår omkring mund og kæbe, som ikke normalt er der

Hvis du har opdaget nogle af disse ovenstående symptomer hos dit kæledyr, så trænger dit kæledyr nok at få undersøgt sin mund og sine tænder. Med et tandeftersyn hos din dyrlæge i for eksempel Århus kan du få en grundig undersøgelse af dit kæledyrs tænder og generelle sundhed. Det er vigtigt, at du handler og får dit kæledyrs mund og tænder undersøgt.

Byens dyreklinik
Rosenvangs Allé 2
8260 Viby J
Tlf.: 8230 7015

http://www.byens-dyreklinik.dk

http://www.byens-dyreklinik.dk/tandrensning-tandpleje/

Comments are closed.