Hvad er frikøling?

Frikøling

Det fleste store virksomheder har store serverrum, som er i risiko for at blive overophedet og derfor ikke virke optimalt. I værste tilfælde kan de bryde helt sammen, og det vil betyde at hele IT-systemet også går ned. Dette kan have fatale følger for hele virksomheden. Især i dag, hvor teknologien er så afgørende for hele virksomhedens eksistensgrundlag. Af denne grund er det helt grundlæggende at have den helt rette temperatur i disse serverrum. I langt de fleste tilfælde kræves det, at man har installeret køleanlæg, som kan regulere temperaturen i serverrummet. Køleanlæg kan fås i mange variationer, prisklasser og størrelser. Flere og flere virksomheder arbejder med klima- og køleløsninger, og derfor kan du med fordel kontakte en af disse, og forhøre dig nærmere, hvis du er i tvivl om dine behov. Nedenfor beskriver vi nogle af disse. Der er flere faktorer på spil, men vi går især i dybden med små og store serverrum. Er du interesseret? Så læs med her.

Store og små serverrum

Store serverrum kræver skræddersyede, mere komplekse løsninger. Store serverrum er ofte forbundet med store virksomheder, der har et stort behov for avancerede it-systemer. I denne forbindelse kræver det, at man får en klimakonsulent ud til sin virksomhed, og lader ham eller hende vurdere, hvad der skal til for at opretholde den rette temperatur, så it-systemerne kan virke optimalt. I tilfælde af små serverrum kan man ofte nøjes med at få sat en aircondition op. Fordi der findes mange forskellige former for aircondition-systemer, så kræver det, at man finder det helt rette. Prismæssigt er aircondition altid en langt billigere løsning end store køleanlæg. Dog skal man huske på, at prisen på aircondition også kan variere, da der er så stor forskel på dem.

Spar penge med frikøling

Hvis man gerne vil spare penge, energi og samtidig skåne miljøet, så kan frikøling være et rigtig godt udgangspunkt. Et almindeligt køleanlæg kan hurtigt gå hen og blive dyrt og bruge rigtig meget unødvendig energi på at køle et serverrum op. Sådan behøver det dog slet ikke at være. Med frikøling kan man reducere energiforbruget med helt op til 90 % af, hvad et ganske almindeligt køleanlæg ville bruge. Frikøling fungerer ved at bruge grundvand, som den primære kølingskilde. Af denne grund er omkostningerne minimale. Hvis du gerne vil vide mere om frikøling og jeres muligheder for at få frikøling, så kan I med fordel kontakte en professionel virksomhed, som har med køleanlæg at gøre. Held og lykke med projektet.

Dankøling A/S
Islevdalvej 41
2610 Rødovre
70 25 94 50

Comments are closed.