Find erfarne kirurger, hvis du overvejer øjenoperation

syn

Vi bruger vores evne til at se lys til stort set alt i vores hverdag. Vi bruger det til at vurdere afstande, genkende folk i vores omgangskreds, til at navigere i trafikken og til at se smukke landskaber og stor kunst. Derfor er det også ekstra skræmmende at forestille sig hvordan ens liv vil være, hvis synet blev meget dårligt. Måske har man en bedstemor som på sine ældre dage stadig strikker eller hækler selvom denne egentligt hverken kan se maskerne eller pindene. Måske har man mødt blinde mennesker, som klarer sig fantastisk, selv i trafikken og lignende, selvom denne ikke kan se noget. Disse er begge eksempler på mennesker med ekstraordinært fokus og viljestyrke. Du kunne, hvis dit syn blev meget dårligt, håbe at du kan gøre som dem, men du kunne også få synet rettet. Her er det vigtigt at kende de forskellige muligheder, så man ved hvilken type laserbehandling forbedrer ens øjne mest, med den bedste pris og mindst muligt ubehag.

Hvorfor ikke bare gå med linser?

Briller og linser kan rette synet ved at korrigere hvor det lys der kommer ind i øjet, rammer nethinden. Laserteknologi retter i de fleste tilfælde på selve øjet, således at glas og linser er unødvendige. Briller og linser har en tendens til at gøre synet værre over tid, især op gennem barndommen. Hvis man ønsker sig et godt syn i mange år, kan laseroperation af øjnene give én dette, uden den store risiko for, at man med tiden helt mister synet.

Er det ikke farligt?

Al ny medicinsk teknologi har en fase hvor behandlingerne er eksperimentelle. I denne fase vil selv succesfulde behandlinger med få bivirkninger gøre folk utrygge fordi puljen af folk med resultater er for lille til, at man kan konkludere om behandlingen generelt er vellykket eller generelt er farlig. Laserteknologi er baseret på mange års forskning og er først forsøgt udført, da man var sikker på at det ville være en sikker behandling. Herefter er der gået mange år, hvor man har udviklet nye behandlinger, som er endnu bedre end de første var. Det svarer til at spørge, om det ikke er farligt at få lavet silikonebryster. Selvfølgelig har der været sager hvor operationerne ikke har været vellykkede, men for hver negativ sag man har hørt om i medierne, er der hundredvis af succesfulde behandlinger, der ikke har lavet forsider. Hvis du finder en dygtig, erfaren øjenlæge er risikoen ved behandlingen minimal. Den potentielle fordel ved den, er til gengæld uvurderlig.

Øjenlægernes Center
Hans Edvard Teglers Vej 9
2920 Charlottenlund
Tlf: 44 44 40 40

Comments are closed.