De løse tænders sygdom – også kaldet paradentose

Det starter som en betændelse i tandkødet, men så udvikler det sig til paradentose og dermed en sygdom, som tandlægerne kalder “de løse tænders sygdom”. Grunden til at en ganske almindelig tandkødsbetændelse kan udvikle sig til paradentose, er fordi bakterierne, som sidder langs tænderne ved tandkødskanten, ikke bliver fjernet, og derfor breder sig til knoglen. Der er mange, som lider af tandsygdommen paradentose, og det er derfor ikke en sjælden sygdom blandt os mennesker. Af denne grund har næsten alle tandlæger på hele Sjælland stor erfaring med at behandle paradentose. Du vil derfor let kunne finde en kompetent tandlæge både i Glostrup, Albertslund, Rødovre eller en anden by nær dig, som kan tilbyde dig en kompetent behandling.

De løse tænders sygdom - også kaldet paradentose

Hvad er paradentose for en sygdom?

De løse tænders sygdom er en tandsygdom, hvor støttevævet omkring tænderne bliver ramt af en betændelse. Støttevævet er de fibre i tandkødet, der sidder om tandrødderne og kæbeknoglen. Det der sker er, at betændelsen langsomt begynder at nedbryde knoglen, og støttevævet omkring den betændte knogle forsvinder. Der er forskellige stadier inden for paradentose, men hvis den er meget fremskreden, vil tænderne blive løse og til sidst falde ud.

Hvilke symptomer skal man holde øje med?

I starten vil du ikke umiddelbart selv kunne opdage eller lægge mærke til den sygdom, som giver dig løse tænder. Men som paradentosen udvikler sig, vil der vise sig nogle symptomer som fx dårlig ånde, smerter når du tygger, generelt meget sensitive tænder, blødende og rødt tandkød.

Hvordan foregår en behandling af paradentose?

For det første er det utrolig vigtigt, at paradentosen bliver opdaget hurtigt, så du kan blive behandlet med det samme. Der findes to former for paradentose, og din tandlæge vil enten definere den som en almindelig eller fremskreden form. Denne konstatering er vigtig, da de to former for paradentose skal behandles forskelligt. Ved den almindelige form bliver dine tænder renset og pudset, hvorimod der ved den anden form skal opereres ved de paradentose ramte tænder. Ved en operation går tandlægen ind og fjerner alt det syge væv. Der er derfor stor forskel på de to behandlinger.

Hos Glostrup Tandplejecenter tilbyder de udover selve behandlingen af paradentose, også vejledning i hvordan du selv kan holde paradentosen neden. Tips til, hvordan du skal børste dine tænder, og hvordan du bedst holder dem rene med andre midler end blot tandbørsten. På denne måde kan du selv hjælpe til med at holde en sund og optimal hygiejne i din mund.

Glostrup Tandplejecenter
Hovedvejen 61
2600 Glostrup
Tlf: 43 45 48 48

Comments are closed.